huidige pagina: oracle
English version


spelen met css, xhtml en js

In eerste instantie was ik van plan hier iets over oracle in te gaan plakken. Op dit moment is het echter weinig anders dan een verzameling van wat simpele css, xhtml en java script truukjes. Niets hoogdravends, meer een soort van bittenbakje. Sorry als de titel wat misleidend is gebleken, mogelijk gaat dat nog veranderen.

dbms_scheduler

In een van mijn huidige projecten ben ik stevig aan het worstelen met dbms_scheduler. De bedoeling is om hier serieus job scheduling mee te gaan doen. Dit kan ook met jcs or cronacle maar dat is best duur. Waarom dan niet de database hiervoor gebruiken. Ik moet wel toegeven dat het een uitdaging is. Zeker nu met 10gR2 zijn er nog wel wat probleempjes en al helemaal op AIX. Dit is niet een echt AIX probleem maar meer een security probleem in oracle, waarvoor IBM hun OS niet heeft open gezet. Jammer dat mij dat veel tijd kost maar het goede is wel dat oracle nu op de suggestie van IBM in gaat en de code op een veiligere manier gaat laten werken.
Binnen kort moeten hier wat tips en truuks over dbms_scheduler komen. Ben je hier in geinteresseerd, laat dat dan weten, mogelijk dat ik er eerder aan begin. hier staat alvast een voorbeeld scriptje. als er vragen over zijn wil ik ze met plezier beantwoorden.

De code staat veilig in de safe
De code staat veilig in de safe


Voor het laatst aangepast op 26-11-2007 Vragen of opmerkingen over deze site kunnen naar webmaster@ronr.nl worden gestuurd.