huidige pagina: mac
English version


oracle op de mac

Ik zie oracle op de mac wel zitten Het draait als een trein en de support van oracle voor de mac is best goed. Natuurlijk, het kan beter maar de kwaliteit is minstens die van op AIX. Het is niet het platform waar elke IT-manager direct aan denkt voor het draaien van een database. Apple is duur, niet standaard, niet open, performt niet zijn veel gehoorde opmerkingen als het gaat over Apple en de mac. Ik durf te beweren dat als je de prijzen echt naast elkaar gaat leggen de conclusie heel anders wordt.

duur

Ik heb de afgelopen jaren diverse offertes van Dell systemen tegen de Apple store gehouden. Met configuraties die minimaal boden wat Dell aanbood, kwam de prijs regelmatig 30% onder die van Dell. Voor die prijs heb je dan wel een unix server met een grafisch gebruiks gemak wat de administratie zeer eenvoudig maakt.

standaard

Als standaard het zelfde is als windows, dan is het maar goed dat Apple niet standaard is. Het werkt, goed, simpel en kosten effectief. Daarnaast is het een en al unix wat de klok slaat en is het hele systeem sterk gebaseerd op open standaards. Het operating system is voor een heel stuk ook volledig open source. De mac's zijn heel eenvoudig in te passen in een Microsoft netwerk omgeving maar natuurlijk ook prima met andere unix servers.

niet open

Dat was vroeger met classic macos misschien waar. Nu is het zo open dat vrijwel ieder open source pakket binnen no-time op de mac draait.

performt niet

Dit is zeker als de storage goed is (en de xserve raid is goed) absoluut geen probleem. Wat betreft performance kan het zich met vele systemen meten. Ga maar eens meten. Met welke systemen haal je een write performance van 380MB/s ? Oracle op de mac dus.

Voor het laatst aangepast op 26-11-2007 Vragen of opmerkingen over deze site kunnen naar webmaster@ronr.nl worden gestuurd.