huidige pagina: cv certificate
English version


Stempeltjes

Toen oracle een tijdje geleden begon met het OCP programma ben ik daaraan mee gaan doen. Dit was dan vooral met het idee om voor een klant duidelijk te kunnen maken dat je iets kan. In de praktijk zijn er naar mijn smaak erg weinig klanten die het kennen. Dat is eigenlijk best jammer omdat dat tegelijkertijd betekent dat ze ook moeilijk de mensen die ze inhuren op hun waarde kunnen inschatten. Ik denk dat iemand die het OCP programma kent - en dus redelijk thuis is in de oracle wereld - dat wel kan en dus betere mensen zal inhuren. In het land van de blinde is eenoog koning...

En toen kwam de OCM certificering. Dat is duidelijk wat anders dan wat vragen uit he hoofd leren. Dit is een echte praktijk test die er niet om liegt.

Je mag overigens niet meer dan 1 examen per week doen. Vandaar dat het niet altijd even vlot gaat als je zou willen. Oracle 10g Certified Master oracle 10g certified dba oracle 9i certified dba oracle 8i certified dba oracle 8 certified dba oracle 7 certified dbaVoor het laatst aangepast op 05-08-2010 Vragen of opmerkingen over deze site kunnen naar webmaster@ronr.nl worden gestuurd.